Nyhetsbrev

Kundklubb

Vill du också vara med i vår exklusiva kundklubb?

SMSa SLAKTERIET till

72 456

för att bli medlem

Du får då nyheter, inbjudningar till event och fina erbjudanden.

Saltå Kvarn öppnar i Saluhallen

Tycke har uppstått mellan två av Sveriges bästa matinspiratörer!

Både Saltå Kvarn och Saluhallen Slakteriet nominerades vid Dagligvarugalan av tidningen Fri Köpenskap som två av tre utnämnda till titeln ”Årets Matinspiration 2014” i Sverige.

Lagom till Saluhallen Slakteriets 1-årsjubileum den 1:a advent inleder man ett samarbete med 50 årsjubilaren Saltå Kvarn. En speciell yta kommer att helt ägnas åt Saltå Kvarns ekologiska sortiment. Det vackert ombygda slakteriet i Västerås stärker därmed sin position som matdestination i Norden.

Av det naturen ger och inget annat. Just så kan vi sammanfatta vad vi på Saltå Kvarn tror på och står för. Vi brukar säga att vi vill att våra bönders, våra mjölnares och våra bagares ansträngningar ska förnimmas i munnen. – See more at: www.saltakvarn.se/om/
I år är det 50 år sedan Saltå Kvarn startade. Numer har man ett brett sortiment med 150 ekologiska produkter. Den bärande idéen är; av det naturen ger och inget annat. Saltå Kvarn vill att deras producenters, bönders, mjölnares och bagares ansträngningar ska förnimmas i munnen. Samtidigt som man har ett vidare perspektiv för att utveckla ett hållbarare jordbruk med särskilt program för Östersjöområdet och ansvarfull handel med importerade varor.

När Saluhallen Slakteriet slog upp portarna i det gamla andelsslakteriets kaklade lokaler för ett år sedan var ambitionerna höga. Med ledord som Hantverk, Kunskap och Passion lyckades man snabbt etablera en ny typ av saluhall. Hit kommer bonden till stan, här är det få mellanhänder från producent till konsumnet. Inspirationen finns hos alla lokala producenter, handlare och kockar i huset, så till den grad att man redan efter 9 månaders verksamhet nominerades som en av tre viktigaste matinspiratörer i Sverige.

Med en avdelning vikt åt Saltå Kvarns rika och genomtänkta utbud, där både mage, gom och tanke ska få sitt lystmäte, välkomnas man av de vackra förpackningarna. Sortimentet kommer att vara mycket brett och kompletterar väl det rika utbud som redan finns i Saluhallen Slakteriets andra butiker och serveringar.