Nyhetsbrev

Kundklubb

Vill du också vara med i vår exklusiva kundklubb?

SMSa SLAKTERIET till

72 456

för att bli medlem

Du får då nyheter, inbjudningar till event och fina erbjudanden.

Grappaprovning

Någon som gillar grappa? På torsdagen 28/5 kommer en Världsmästare till Saluhallen!
Författaren och grappaexperten Ove Boudin leder en provning i de klara, aromatiska dropparnas värld.
Det blir 4 sorters grappa och en klassisk Saluhallsbricka.

Boka här

Datum och tid: Torsdag 28/5 kl. 17.00-18.00
Pris: 590 kr/person
Bokning: via saluhallenslakteriet.se/produkt/grappaprovning/ eller hos Gilla Grilla i Saluhallen

Ove Boudin

Ove Boudin är en av ytterst få svenskar som har vunnit en världsmästartitel i Gourmand World Cookbook Awards. ”Grappa: Italien på flaska” är boken som utsågs till ”Best Drink Book in the World” 2008 i London. Nu kommer Ove Boudin till Västerås och presenterar sin bok med ett föredrag och en grappaprovning på Saluhallen Slakteriet.

Boken är den första stora internationella om grappa i stil med de praktverk – coffeetable books – som öl-,vin- och whiskyvärlden blivit bortskämd med.

Intresset för grappa som alternativ till de inrotade avecerna som cognac och whisky växer världen över. Den är inte som de andra, utan är en ”naturprodukt” gjord på enbart druvskal och inget annat. Kvalitetsgrappa görs oftast på enskilda druvsorter, vilket gör att den varierar i smak på samma sätt som vin. Därför förmår en grappa att alltid överraska – oavsett hur länge man gillat drycken.

Och vår svenske Ove Boudin är den stora internationella auktoriteten på området. Åtminstone om vi talar om riktig naturlig produkt, som inte är industriellt massproducerad eller blandad av så kallade påfyllare, utan framställd vid små destillerier med hantverksbaserad teknik. Sådan grappa är inte bara mer genuin och äkta – framför allt ger den stora och överraskande smakupplevelser.

Många attraheras idag också av grappans ”utanförskap”. Man väljer den för att andra inte gör det. De ser grappa som ett mer personligt alternativ som får andra att höja på ögonbrynen. Föredraget kommer att bli en personlig och kunnig invigning i de klara, aromatiska dropparnas värld under ledning av Ove Boudin.