Nyhetsbrev

Kundklubb

Vill du också vara med i vår exklusiva kundklubb?

SMSa SLAKTERIET till

72 456

för att bli medlem

Du får då nyheter, inbjudningar till event och fina erbjudanden.

Saluhallens Julbord

Våra hjärtan brinner för goda smaker! Hittar vi den lokalt blir vi glada. Omsorg om djur och jord betyder mer. Så dukar vi upp vårt julbord i de turer som Tore Wretman har lärt oss.

Låt se lite av det som lockar på de olika turerna:

Första turen – Sill, ost & smör

Klassiska sillinläggningar får sällskap av inlagda grönsaker, lagrade ostar och vedugnsgräddat knäckebröd.

Andra turen – Lax, ägg och omelett

Både traditionellt gravad och BBQ-rökt lax, någon sushilax, ägghalvor och saffranskokt mathavre finns bland fat och skålar.

Tredje turen – Kallskurna

Skinka förstås! Både från tamgris och vildsvin, därtill en vegansk variant. Syltor, korvar, pastej, en vintrig äppelsallad med fänkål och rödbetsallad.

Fjärde turen – Småvarma

Prinskorvar, grillade köttbullar, revbensspjäll, brysselkålsgratäng med timjan, gräddstuvade vaxbönor, Vego-Jansson och omelett med trattkantareller, någon ångande dumpling.

Femte turen – Dessert

Hemlagad ischoklad, knäck och små kakor, knäckegodis, frukt och lite Ris à la Malta.

Förboka gärna dryckespaket – 2 glas vin, rött eller vitt och dessertvin – öl 2 st och snaps – alkoholfritt.

Rätterna görs i och omkring Saluhallen Slakteriet av de producenter som finns här.

Gilla Grilla tillsammans med restaurangen Veggoköket står för servering och värdskap.

Rojne Eriksson

Grillmäster
Julbordsvärd
Gilla Grilla

Såma Mirza Di Paolo

Kock
Drycksansvarig
Veggoköket

Bo Masser

Julbordsvärd
Kokboksförfattare
Gilla Grilla

Rickard

Kock
Drycksansvarig
Veggoköket