Nyhetsbrev

Kundklubb

Vill du också vara med i vår exklusiva kundklubb?

SMSa SLAKTERIET till

72 456

för att bli medlem

Du får då nyheter, inbjudningar till event och fina erbjudanden.

Kurs: Från sjö till tallrik

granath
mat
gos

Som en naturlig start i vår kursserie Från Sjö till Tallrik, kommer vi att i teori och praktik gå igenom Västmanlands landskapsfisk-Gös (Sander Lucioperca).

Ämnen som kommer att beröras är bl a: Grundfakta, det kommersiella fisket av gös, urtagnings- och filéteknik, tillagningsmetoder, recept mm.

Kvällen inleds med en presentation om gösfisket i Mälaren. Mats Eriksson, Yrkesfiskare från Gångholmens gård i Västerås och avslutas med gemensam provsmakning från ett urval av gösrätter.

Kursprogram:

  • Genomgång och inledning
  • Gösfisket i Mälaren
  • Kvalitet: Hur avgör man om en fisk är färsk?
  • Hygien och förvaring av färsk fisk: Vad avgör hållbarheten?
  • Redskap: Kockkniv, filékniv, skärbräda
  • Urtagningsteknik/rensning: Filé: se separat bilaga
  • Filéteknik: se separat bilaga
  • Ekonomi: Väg fisken och jämför vikten på filéerna
  • Tillagningsmetoder: Stekt, ångad, friterad, helstekt i ugn eller på utegrill
  • Plats: Saluhallen Slakteriet
  • Arrangör: Granaths Fisk & Skaldjur
  • Datum: 16 februari
  • Tid: 18-21
  • Kursserie: Från Sjö till Tallrik
  • Ämne: Lär dig allt om gös
  • Antal: 8 platser
  • Pris: 895: -/person

Kursanmälan:
Skicka mail med dina kontaktuppgifter till info@granathsfisk.se
så får du en bekräftelse samt BG-nr och mer information om kursen.
Intresseanmälan senast 9/2-2015

Varmt Välkomna!