Nyhetsbrev

Kundklubb

Vill du också vara med i vår exklusiva kundklubb?

SMSa SLAKTERIET till

72 456

för att bli medlem

Du får då nyheter, inbjudningar till event och fina erbjudanden.

Happy Noodle

Välkommen till smakernas paradis från Kina. Alla har vi olika smakpreferenser, men en sak som vi är mycket måna om är att våra gäster ska få uppleva de bästa dumplings- och nudelrätterna från Kina.

dumplings
vårrullar

Vi använder de ingredienser som lämpar sig bäst för det kinesiska köket och avstår från all undermålig kostersättning. Till exempel använder vi asiatisk salladslök istället för purjolök, färsk vitlök och ingefära istället för pulver, risvin istället för sherry med mera. Kryddor köper vi hela och maler ned. Alla såser tillagas på plats. Endast färska grönsaker förekommer i vårt kök och vi använder inga konserver. All vår mat tillagas med respekt och omsorg.

Nudelsoppatrenden och dumplingstrenden har vuxit sig allt starkare de senaste åren. Det finns oändliga variationer av både nudelrätter och dumplings i det kinesiska köket, vilket vi tror att många inte vet. Vår förhoppning är att fler ska våga testa äta nudelrätter och dumplings, samt även kanske testa att själva göra de rätterna hemma.

Kontaktuppgifter

www.happynoodle.se
Telefon: 070-733 22 11
E-post: info@happynoodle.se

Teceremoni

Det lilla extra som vi vill erbjuda er är en teceremoni.
Gong Fu Cha, även kallad kinesisk teceremoni är ett förfinat sätt att dricka te på. Gong Fu Cha utförs normalt sett med oolong teer eller mörka teer. Metoden Gong Fu Cha har i många generationer överförts och spridits till den yngre generationen av kineser. Teceremoni är en mycket avslappnande stund att tillbringa tillsammans med sina nära och kära. Det handlar om att lägga allt fokus på att få ut det bästa möjliga ur smaken hos teet. För att utföra teceremoni måste man ta sig tid. Gong Fu Cha är inte enbart ett sätt att bereda te på, utan det är en avkopplande stund där man låter sitt sinne fokusera.

Nudlar (Mian)

Nudlar är en av de vanligaste traditionella pastaerna i Kina. Kineserna äter vana för länge sedan. 窗体顶端
Nudlar är en av de vanligaste traditionella maträtterna i Kina. Enligt historiska uppgifter kan de tidigaste nudlarna spåras tillbaka till mer än 1900 år sedan, den Östra Han-dynastin.

Att äta nudlar är en av folkliga traditionerna i Kina. Till exempel brukar man äta en livslängd nudlar den dag man fyller år. Man bör tänka på när man äter en livslängd nudlar att inte klippa av nudlarna oavsett hur lång de är. Långa nudlar symboliserar långa liv för personer som fyller år.

Nudlar finns många olika typer, äggnudlar, risnudlar, vetenudlar, bönnudlar, sötpotatisnudlar mm. Det finns också många olika sätt att tillaga nudlar, koka, woka, steka, kalla nudlar med dressing eller sojabönspasta.

Dumplings (Jiaozi)

Dumplings kan spåras tillbaka till mer än 1800 år sedan. I Kina är dumplings ett måste vid familjehögtider och definitivt maträtt nummer ett när det vankas kinesiskt nyår.

Dumplings har formen av små degknyten med fyllning. Fyllningen kan variera och man kan till exempel använda sig av fläsk, räkor, kyckling, grönsaker eller färs. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränsen för vilka ingredienser ett dumplingknyte kan innehålla. Man kan både koka, fritera, steka eller ångkoka dumplings.

Att både forma och därefter tillaga kinesiska dumplings är ett trevligt matpyssel där gärna flera kan hjälpas åt att kavla, fylla och vika degknyten.